Uncategorized

“Noră mea mereu fierbe 7 ouă pentru Paște și apoi face ceva unic – trebuie să vedeți…”

Ouale trebuie mai întâi să fie fierte tari. În apa în care le fierbeți puneți puțină sare și puțină bicarbonat de sodiu, apoi adăugați ouăle la temperatura camerei (să nu fie scoase direct din frigider), și de la momentul în care începe să fiarbă, lăsați-le să fiarbă timp de 10 minute.

Ouăle fierte le clătiți imediat cu apă rece, apoi, după ce s-au răcit, le cojiți. Apoi, de la un capăt, le tăiați cu un cuțit ascuțit în formă de cruce. Tăietura trebuie să fie destul de mare pentru a putea scoate gălbenușul din interior fără a deteriora albușul.

Acest aspect al procesului este cel mai delicat, deoarece trebuie să fiți atenți să nu deteriorați albușul. Faceți acest lucru cu toate ouăle, iar gălbenușurile le adunați într-un vas separat. Apoi pregătiți umplutura:

Într-un bol adânc, radeți crabul fiert în prealabil. În loc de ele, puteți folosi șuncă rasă, carne albă tocată fin, ton din conservă sau alt pește la alegere.

Apoi radeți gălbenușurile, condimentați cu sare, piper negru, curry sau alt condiment la alegere, apoi adăugați crema de brânză și amestecați bine.

Dacă doriți, puteți adăuga și puțină maioneză pentru gust. Umpleți umplutura într-un sac de patiserie și umpleți albușurile în tăieturi.


Cu ajutorul unui tub de plastic pentru suc, faceți o mică adâncitură în care veți așeza tulpinile de ceapă verde. Aveți nevoie de câte tulpini de ceapă câte ouă aveți, în acest caz șapte. Puteți decora și cu pătrunjel sau mărar. Lalelele voastre de primăvară din ouă fierte sunt gata.