Uncategorized

Friptura de miel… există un secret pe care îl cunosc de mult timp…

  1. Spălați carnea de miel, ștergeți-o cu un șervet de hârtie și sărați-o bine peste tot. Faceți tăieturi în mai multe locuri, înțepați cu un cuțit în locurile mai groase și frecați bine pentru a putea absorbi mai bine condimentele.
  2. Amestecați vinul, apa, uleiul și rozmarinul, apoi turnați într-un vas rezistent la căldură în care veți coace carnea. La dorință, ungeți-o cu puțin muștar sau puneți căței de usturoi în găuri (aceasta este la dorință, eu nu pun), sau puteți pune și bucăți de slănină.
  3. Acoperiți mai întâi carnea cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu și puneți-o la cuptorul preîncălzit la 220-250 de grade, timp de jumătate de oră.
  4. Apoi întoarceți-o și coaceți-o încă o jumătate de oră, bine ambalată sub folie, la o temperatură mai ridicată.
  5. După o oră, întoarceți-o în poziția inițială, turnați-o cu lichidul din vas, la dorință adăugați cartofi dacă este loc, apoi puneți-o la cuptor pentru încă aproximativ 3 ore. Verificați și turnați lichidul din când în când.

 


 

  1. Înainte de final, când carnea începe să “se desfacă” când o înțepați cu furculița, îndepărtați folia și lăsați-o să se mai rumenească încă 10-15 minute, dar aveți grijă să nu se usuce. Poftă bună și să aveți sărbători fericite! Rețeta de la Jafi.