Uncategorized

Când fac dulceața de căpșuni folosind această metodă, culoarea și gustul sunt incredibile…

  1. Scoateți căpșunile mai mari și fiți atenți în special la cele moi și călite. Apoi curățați-le de frunzele verzi, spălați-le bine cu apă rece și scurgeți-le bine.
  2. Turnați 8 cești de zahăr peste 2 kg de căpșuni. Lăsați căpșunile înmuiate în zahăr aproximativ 13 ore (peste noapte), iar dacă este cald, puneți vasul în frigider. Nu trebuie să amestecați căpșunile.
  3. Dacă nu adăugați apă (pentru un sirop răcoritor), atunci reduceți cantitatea de zahăr cu 1-2 cești. Cine nu vrea dulceața prea “dulce”, poate adăuga 2 cești de apă, ca mine. Apa se adaugă după ce căpșunile au stat în zahăr.
  4. Puneți vasul pe foc să fiarbă. Nu amestecați să nu sfărâmați căpșunile, ci doar agitați vasul. După 5-10 minute de fierbere, reduceți temperatura la moderată sau mică, cât să curgă.
  5. Pentru a preveni formarea unei spume prea mari, adăugați o linguriță mică de unt după 5 minute de fierbere. Această dulceață produce cel mai mult spumă, dar mai târziu se oprește când focul este oprit.

Deci, nu încercați să scoateți toată spuma, ci doar cea cu o culoare/gust mai închis.

  1. După jumătate de oră de fierbere, opriți focul și lăsați dulceața să se răcească, 1 oră. Apoi reluați fierberea timp de 15-20 de minute la temperatură moderată (5 minute la foc mai puternic, apoi scădeați).

Dacă amestecați cu lingura, faceți-o cu grijă să nu sfărâmați căpșunile.

  1. Când observați că începe să se îngroașe, adăugați sucul de lămâie (după 10 minute de fierbere). La cerere, puteți adăuga și 2-3 felii de lămâie.
  2. Verificarea consistenței: după 15 minute de fierbere (din al doilea pas), scoateți puțin din dulceață într-un platou și puneți-l în congelator pentru a se răci mai repede. Apoi verificați densitatea…

 

 


 

  1. De când am adăugat sucul de lămâie, am mai fiert încă 10 minute, în total 20 de minute în al doilea pas.