Uncategorized

Rețetă simplă de fricasee tunisiană de preparat

Adăugați sare, acoperiți și lăsați să crească timp de 15 minute, apoi adăugați ouăle, amestecați puțin. Adăugați uleiul, apoi adăugați restul apei (amestecul va fi lichid) și adăugați făina puțin câte puțin până când aluatul nu mai este lipicios, trebuie să rămână flexibil. Acoperiți și lăsați să crească timp de 1 oră, degazați și luați echivalentul unei mingi de golf din aluat, apoi formați cârnăciori. Așezați-i pe o tavă de copt, acoperiți-i și lăsați să crească timp de 15 minute.

 

 

 

 

Prajiți-i pe ambele părți, 5 până la 10 minute, la foc mediu spre mare, astfel încât fricasele să fie bine coapte în interior. Așezați-le pe hârtie absorbantă înainte de a le umple. Spălați cartofii și fierbeți-i aproximativ 25 de minute. Gătiți ouăle în apă timp de 15 minute, de îndată ce apa dă în clocot. Scurgeți uleiul din ton printr-o strecurătoare, apoi puneți-l într-un castron și lăsați-l deoparte. Scurgeți măslinele și tăiați-le în două, apoi rezervați-le într-un castron.

 

 

 

 

 

Tăiați cartofii în cuburi și sărați-i. Îndepărtați coaja ouălor și tăiați-le felii. Faceți o amestecare de harissă/maioneză într-un castron. De îndată ce umpluturile sunt pregătite, puteți începe să umpleți fricaselele.

 

 

 



Incizați o fricasea în mijloc, pe lățime, fără a atinge celălalt capăt. Răspândiți sosul de harissă/maioneză, adăugați cartofii cuburiți, tonul, câteva felii de ou și măsline. Repetați operația până la capăt.