Uncategorized

Plăcintă delicată fără cuptor. Parfumată și pufoasă: rețetă la tigaie

Turnăm laptele călduț într-un castron cu drojdie și amestecăm. Adăugăm sare și zahăr vanilat în lichidul cu drojdie, turnăm 100 de grame de unt topit.

Adăugăm coaja de lămâie și turmericul în gălbenușuri, amestecăm și le adăugăm în lichidul cu drojdie. Turnăm zahărul în compoziție și amestecăm bine până când granulele de zahăr se dizolvă.

Turnăm făina în amestecul de lapte și framântăm până obținem un aluat elastic și moale. Ungem aluatul cu ulei vegetal, acoperim cu folie alimentară și lăsăm timp de o oră.

Spălăm și uscăm stafidele. Ungem masa de lucru cu ulei vegetal, întindem aluatul pe ea într-un strat gros, ungem cu unt topit.

Turnăm stafidele peste strat și le presăm în interior cu mâinile. Înfășurăm stratul într-un rulou și sigilăm marginea liberă. Împărțim stratul în rulouri mici de 4-5 cm grosime.

Așezăm hârtie de copt pe fundul tăvii. Așezăm rulourile pe fund strâns una lângă alta. Acoperim tava cu un capac și lăsăm timp de 10 minute.

Coacem plăcinta la foc mic timp de 35 de minute, partea de jos a plăcintei ar trebui să fie de culoare aurie. Apoi așezăm hârtie de copt deasupra, întoarcem cu grijă plăcinta și coacem partea de sus în jos.

Coacem plăcinta acoperită timp de încă 10 minute.

 

 


 

Plăcinta rămâne să fie presărată cu zahăr pudră. Rezultatul este o plăcintă de Paște moale și delicată.