Deblocare Recolte Bogate: Sfaturi Neconvenționale de Grădinărit Dezvăluite
Utilizarea ureei ca îngrășământ Deși puteți introduce ureea în grădina dvs. de legume în toamnă, eficacitatea sa ar putea fi compromisă. De fapt, atunci când este folosită în această perioadă, azotul eliberat se descompune foarte repede sub influența microorganismelor. În plus, unele nitrogene se spală sau se scurg în straturile mai adânci ale solului în timpul iernii, lăsând puține compuși de azot disponibili pentru creșterea plantelor în primăvară. Cu toate acestea, la începutul primăverii, mulți grădinari folosesc ureea în grădina lor de legume. Pentru o aplicare eficientă, vă sfătuim să o aplicați cu 7 până la 10 zile înainte de semănat, plasând-o la o adâncime de 6 până la 8 centimetri. Puteți aplica acestă metodă chiar și într-un mediu închis (într-un solar sau în interiorul casei dvs.).
Cu toate acestea, pentru o eficacitate optimă, vă recomandăm să o aplicați în soluri ușor acide și turbă cu un nivel optim de umiditate. Cu toate acestea, este esențial să o îngropați cu grijă în solurile cu reacții neutre și alcaline pentru a evita orice pierdere de azot.
Aplicarea ureei ca îngrășământ Atunci când vine vorba de hrănirea plantelor dvs. cu îngrășăminte azotate, cum ar fi ureea, trebuie să luați în considerare și diferite tipuri de fertilizare: Pentru a determina cantitatea corespunzătoare de uree de aplicat, trebuie neapărat să luați în considerare structura solului dvs., conținutul său de umiditate, metoda de hrănire și starea culturilor dvs. Vă recomandăm să respectați dozele specificate mai jos: Pentru culturile de legume, turnați 3 până la 4 grame de îngrășământ în gaura de plantare. Pentru a hrăni plante precum roșiile, cartofii, varza, usturoiul, căpșunile sau castraveții, diluați 25 până la 30 de grame de uree în 10 litri de apă (folosiți 1 litru de soluție per plantă). Pentru coacăze, folosiți 20 de grame de uree la 10 litri de apă până când mugurii se umflă, în timp ce pentru agrișe, 2 linguri sunt mai mult decât suficiente. Pentru plantele cu flori precum hiacintele, hippeastrumurile, trandafirii, iriși și crinii de apa, utilizați între 5 și 10 grame pentru fiecare metru pătrat. Pentru pomi fructiferi și arbuști ornamentali, împrăștiați îngrășământul într-un cerc aproape de trunchi de-a lungul proiecției întregii coroane. Apoi, finalizați operațiunea îngropându-l în sol și udându-l bine. Pomii tineri de măr, pe de altă parte, necesită în jur de 140 până la 150 de grame de carbamidă, în timp ce prunele și cireșele necesită doar 60 până la 70 de grame. Pomii fructiferi maturi de măr necesită în jur de 200 până la 250 de grame, în timp ce prunele și cireșele mature necesită până la 130 de grame. Pentru culturile de fructe și fructe de pădure, hrăniți-le la 5-7 zile după încheierea perioadei de înflorire, urmată de o a doua tratament după 3-4 săptămâni (1 lingură per găleată de apă). Pentru pansamente foliare, faceți-le dimineața și seara folosind un pulverizator. Pentru soluție, dizolvați o lingură de substanță în 10 litri de apă. Cum să diluați ureea pentru a o folosi sub formă lichidă în grădina dvs. de legume? Pentru a scăpa de ouăle stadiilor de iernare ale paraziților având totuși un efect fungicid slab, iată sfatul nostru practic pentru voi, dragi grădinari: pulverizați-vă grădina sau patul de legume cu această soluție pe bază de uree la începutul primăverii, înainte de înflorirea mugurilor, la un ritm de 800 de grame la 10 litri de apă.
Ați înțeles, dragi cititori, utilizarea ureei este esențială pentru a hrăni plantele și spațiile verzi atât în aer liber, cât și în interior. Aceasta permite o creștere mai rapidă, frunze mai intens colorate și o recoltă mai bogată.