Uncategorized

CORNURI CU LAPTE: Simple și potrivite pentru începători, se ung cu unt, nu există o rețetă mai bună.

Într-un bol adânc, turnați laptele cald, adăugați drojdia (am folosit drojdie proaspătă), zahărul și 2 linguri de făină.

Amestecați ingredientele cu un tel sau o spatulă și lăsați timp de zece minute până când drojdia se activează și crește. În acest timp, topiți 75 g unt și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

După zece minute, adăugați untul la drojdia activată și aproximativ 500 g făină și amestecați totul cu o spatulă. Când amestecul se îngroașă, adăugați puțină făină și sare și continuați să amestecați. Când aluatul devine puțin ferm, frământați-l cu mâinile.

Veți avea nevoie de aproximativ 800 g de făină pentru aluat. Celelalte 100 g le veți folosi pentru frământarea și întinderea aluatului după odihnă. Când aluatul este aproape frământat, puneți-l pe suprafața de lucru, frământați-l puțin cu mâinile și ungeți-l pentru a se extinde, apoi ungeți-l cu 50 g de unt moale.

Framântați aluatul până când untul este complet încorporat în aluat. Când adăugați untul, aluatul va începe să se dezintegreze, să fie lipicios, dar așa ar trebui să fie.

Framântați până când se formează o bilă de aluat frumoasă în care totul este distribuit uniform. Apoi, împărțiți aluatul în două părți. Presărați făină pe suprafața de lucru, așezați aluatul peste făină și presărați-l din nou cu făină. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească timp de 30 până la 60 de minute.

Apoi, întindeți prima bucată de aluat într-un cerc cu un sucitor. Aluatul ar trebui să fie subțire. Tăiați-l în triunghiuri în funcție de preferințe. Triunghiurile mai mici vor face cornuri mai mari și invers. Nu aveți nevoie de umplutură pentru aceste cornuri, dar dacă doriți totuși să le umpleți, puteți să faceți câteva cu umplutură dulce sau sărată (aluatul este neutru).

Rulați cornurile, începând de la latura mai scurtă a triunghiului spre vârf și așezați-le într-o tavă. Lăsați-le timp de 30 de minute acoperite cu un prosop pentru a crește puțin mai mult. Bateți gălbenușul cu o lingură de lapte și ungeți cornurile. La dorință, presărați semințe deasupra.

 


 

Porniți cuptorul să se încălzească la 200 de grade și coaceți cornurile timp de 20-25 de minute, în funcție de cuptor. După coacere, cornurile pot fi unse cu unt în timp ce sunt încă calde.