Uncategorized

Tortul tradițional de ciocolată cu nuci, cu straturi moi și umplutură de ciocolată, ne amintește de celebrul Reformator…

Bateți ouăle într-un bol potrivit, adăugați zahărul și zahărul vanilat și amestecați bine cu un tel. Puneți bolul pe baie de aburi (pe un alt bol cu apă clocotită) și fierbeți umplutura amestecând continuu. Umplutura se fierbe aproximativ 10-15 minute până când începe să se îngroașe.

Apoi adăugați ciocolata ruptă în cubulețe, amestecați până se topește și mai fierbeți încă 4-5 minute. Lăsați umplutura să se răcească puțin, dar nu complet. În umplutura călduță adăugați untul la temperatura camerei și mixați cu mixerul până devine spumos. Astfel, va avea o consistență cremoasă.

La final, adăugați praful de frișcă (din plic direct în umplutură, nu trebuie să fie bătut separat) și mai mixați o dată pentru a se încorpora. Îndepărtați cu grijă hârtia de copt de pe blat și tăiați-l în trei bucăți lungi pentru a obține trei straturi.


Stratificare: blat, ¼ umplutură, blat, ¼ umplutură, blat – restul umpluturii deasupra și pe margini. Decorați cu nuci măcinate sau după preferință. Sfat: Torta este cea mai bună când stă puțin la temperatura camerei după ce ați scos-o din frigider, deoarece atunci și-ar dezvălui cel mai bine gustul bogat.