Uncategorized

Tortul tradițional de ciocolată cu nuci, cu straturi moi și umplutură de ciocolată, ne amintește de celebrul Reformator…

Ingrediente necesare:

 


 

8 ouă, 1 vârf de cuțit de sare, 80 g (8 linguri) zahăr, 40 g (6 linguri) făină albă, 1 plic praf de copt, 100 g (14 linguri) nuci măcinate. Pentru umplutură: 6 ouă, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 g ciocolată de gătit, 250 g unt (sau margarină), 1 plic praf de frișcă (40 g).

 

 

Și încă: nuci pentru decor (aproximativ 50 g). Procedură: Pentru blat, separați albușurile de gălbenușuri. În primul rând, bateți albușurile cu un vârf de cuțit de sare și adăugați treptat zahărul în câteva reprize. Bateți până obțineți o spumă fermă și lucioasă.

Reduceți viteza la cea mai mică, apoi adăugați gălbenușurile unul câte unul. La final, adăugați făina amestecată cu praful de copt, precum și nucile măcinate, și amestecați ușor și cu grijă cu o spatulă pentru a păstra aerul în compoziție.

Turnați amestecul într-o tavă mare de copt tapetată cu hârtie de copt și niveleazăți. Puneți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 25 de minute până când blatul devine ușor rumenit.

Pentru umplutură:

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…….

 

 

Author: morenews99.com