Uncategorized

Toate prietenele mele știu să facă chifteluțe de dovlecei, dar mereu îmi cer rețeta mea, sunt excelente pentru prânz…

Spălați bine dovleceii și uscați-i înainte de a începe pregătirea lor. Cu o furculiță, faceți canale pe toată lungimea fiecărui dovlecel. Tăiați ambele capete ale fiecărui dovlecel și tăiați-l în fâșii subțiri (în lungul canalelor). Pregătiți al doilea dovlecel în același mod sau, dacă pregătiți mai mulți dovlecei, pregătiți-i în același mod.

Transferați dovleceii într-un castron mai adânc și sărați-i și piperați-i. Amestecați-i cu mâinile pentru a distribui sarea și piperul și lăsați-i să stea timp de 15-20 de minute. În acest timp, pregătiți ingredientele pentru a fi învelite. Radeți brânza (folosiți orice fel de brânză doriți), adăugați 1 linguriță de pătrunjel tocat fin (uscat sau proaspăt), 1 linguriță de ardei iute roșu și 3 ouă.

Amestecați ingredientele până se formează un amestec dens care se întinde ușor, ar trebui să arate ca o pastă. Într-un alt bol, amestecați pesmetul cu făina. Pregătiți o tigaie pentru prăjit în care veți încălzi puțin ulei. După ce dovleceii au stat, rolați-i mai întâi în amestecul de pesmet și făină, apoi în amestecul de ouă și brânză.

Fiecare dovlecel ar trebui să fie bine acoperit în amestecul de ou și să fie transferat direct în tigaia cu ulei încins. Prăjiți dovleceii cât încap în tigaie (la mine, încape câte 3). Prăjiți acoperit cu un capac la foc mediu timp de 4-5 minute, apoi întoarceți-i și prăjiți-i acoperit la foc mic timp de 5 minute.

 


 

 

Pregătiți toți dovleceii în acest mod, iar când sunt prăjiți, așezați-i pe o farfurie cu un șervețel, pentru a se scurge puțin.