Uncategorized

Foarte gustoasă, PLĂCINTĂ CU MODAR DE VINETE și foi de plăcintă gata făcute…

  1. Pentru umplutură, curățați vinetele și tăiați-le în fâșii subțiri. Presărați-le cu 2 linguri de sare, adăugați puțină apă cât să fie acoperite și lăsați-le să stea așa timp de 30 – 45 de minute.
  2. Scurgeți și uscați vinetele, apoi așezați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  3. Ungeți-le cu ulei și presărați-le puțin cu sare, apoi puneți-le la copt într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius.
  4. După ce s-au copt vinetele, dați-le la o parte și lăsați-le să se răcească. Între timp, pregătiți sosul topind untul și amestecându-l cu uleiul și laptele. Pentru o variantă vegană, folosiți apă minerală sau lapte de soia.
  5. Deschideți o foaie mare de aluat filo și ungeți-o cu 5-6 linguri de sos. Presărați cașcavalul ras și acoperiți cu a doua foaie. Ungeți și această foaie cu sos și distribuiți fâșiile de vinete coapte.

Presărați iarăși cașcaval ras deasupra. Rulați aluatul de foi din toate părțile pentru a fixa umplutura și apoi rulați ruloul cu grijă.

Dacă folosiți foi subțiri obișnuite cu dimensiuni mai mici, atunci faceți rulouri în mod obișnuit: din 3 foi, fiecare unsă cu sos, pe a doua sau a treia foaie umpleți cu cașcaval și vinete.

  1. Tăiați ruloul în bucăți cu o lungime de aproximativ 3 degete și așezați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Puteți să le coaceți și întregi, apoi să le tăiați mai târziu.

 


 

 

  1. Adăugați gălbenușul sau maioneza vegană în sosul rămas și ungeți prăjiturile. Presărați susam și coaceți-le într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 40 – 45 de minute.