Uncategorized

Rețetă de succes…

  1. Tăiați capetele vinetelor albastre și apoi tăiați-le pe jumătate. De la capătul mai strâmt, faceți tăieturi în formă de opt, dar nu până la capăt (astfel încât să poată fi deschise ca o floare, dar fără a se dezintegra).
  2. Radeți ceapa și cățeii de usturoi și adăugați-le la carnea tocată. Condimentați și adăugați o linguriță de maioneză (pentru a lega carnea, să nu se dezintegreze). Amestecați bine.
  3. Umpleți vinetele cu amestecul de carne și așezați-le pe o parte.
  4. Într-o tigaie mai adâncă (fără componente de plastic), încălziți uleiul la temperatură medie și adăugați o linguriță de sare. Prăjiți vinetele albastre umplute cu partea tăiată în jos, până când devin rumene. Apoi întoarceți-le și pe cealaltă parte.
  5. După ce sunt prăjite și pe partea cealaltă, scoateți-le într-o parte, turnați uleiul în care au fost prăjite, ștergeți tigaia și așezați din nou vinetele în tavă.
  6. Între ele, așezați roșiile tăiate în formă de “X” în partea de sus. Într-un vas separat, diluați ketchupul cu apă, adăugați pătrunjel tocat fin și turnați această lichiditate în tavă.

 


 

  1. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de jumătate de oră.