Uncategorized

Rețetă de falafel vegetarian: În restaurantele scumpe se servesc doar trei, iar eu acasă fac multe din câteva ingrediente ieftine…

  1. Dacă folosiți năut obișnuit care nu este conservat, scurgeți-l de apa în care a stat și fierbeți-l până se înmoaie. Se fierbe timp de aproximativ 30-45 de minute. Apoi, scurgeți-l și lăsați-l să se răcească. Apa de la năut o puteți folosi pentru a pregăti niște prăjituri sau un simplu sos de tort, sau spumă de frisca.
  2. Pe o placă de tăiere, curățați și tocați ceapa în bucăți medii. Luați un mănunchi de pătrunjel și tocați-l fin, iar același lucru faceți-l și cu cățeii de usturoi. Năutul, pătrunjelul, ceapa și usturoiul se amestecă într-un bol adânc, apoi amestecul se toarnă într-un blender și se transformă într-o pastă omogenă.
  3. Dacă blenderul nu încap toate ingredientele, amestecați-le în etape. Eu de obicei împart ingredientele în două sau trei părți și le blenduiesc pe rând. Amestecați totul la viteză maximă în blender. Când se formează o pastă, deschideți blenderul și cu o spatulă “strângeți” resturile de pe pereții blenderului spre mijloc și mai blenduiți puțin pentru a vă asigura că toate ingredientele sunt măcinate bine.
  4. Stocați pasta într-un bol adânc până când este complet blenduită. În pasta adăugați chimen, sare, bicarbonat de sodiu și coriandru măcinat. Amestecați totul și gustați, adăugând mai multe condimente dacă este necesar. Această pastă poate servi și ca un aperitiv.
  5. Deoarece rezultă o cantitate mare, jumătate din pastă o puteți folosi pentru a face chifteluțe, iar jumătate ca pastă sau puteți face mai multe chifteluțe și să le congelați. Cu o lingură, luați din amestec și formați bile de dimensiuni dorite. Eu de obicei le fac de dimensiunea unei mingi de golf.

 


 

  1. Chifteluțele astfel pregătite le prăjiți imediat în ulei încins, până devin aurii și capătă o crustă crocantă. Întoarceți-le din când în când în ulei pentru a se găti uniform.