Uncategorized

Prajitura de sarbatoare cu fructe uscate… Simplu și decorativ, dar foarte gustos și parfumat…

  1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Adăugați un praf de sare și praful de copt în făină. Într-un bol adânc, bateți ouăle cu zahărul treptat, până devin spumoase. Adăugați apoi uleiul, laptele și vanilia, apoi amestecați bine.
  2. Adăugați făina în compoziția lichidă treptat. Amestecați până când nu mai sunt cocoloașe, dar amestecul rămâne pufoas. Tapetați sau ungeți și presărați cu făină o tavă cu dimensiunile 29×12 cm și o înălțime de 6 cm.
  3. Tăiați mărul în bucăți mai mici decât cuburile, adăugați coaja rasă de lămâie și sucul de la jumătatea unei lămâi. Adăugați nucile mărunțite, strugurii uscați și fructele confiate tăiate mărunt. Adăugați amidonul și amestecați.
  4. STRATURI: o treime din aluat, jumătate din amestecul de fructe, o treime din aluat, jumătate din amestecul de fructe și terminați cu aluat. Puneți la cuptor într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 40-45 de minute.

 


 

  1. Lăsați cozonacul să se răcească, apoi acoperiți-l cu glazura albă (amestecați zahărul pudră cu puțin lapte pentru a obține un amestec dens și uniform) și decorați-l cu fructe confiate tăiate mărunt.