Uncategorized

Plăcintă acasă cu un umplut foarte gustos… aș mânca-o chiar și când nu este post.

tăiați cepele medii mărunt și apoi adăugați-le într-o tigaie încinsă și unsă. Condimentați cu sare și lăsați ceapa să se călească timp de 2 minute.

Apoi adăugați 2 cartofi rasați, amestecați și căliți încă 2-3 minute. Adăugați ciupercile și condimentați cu piper negru și vegeta, apoi căliți încă 2-3 minute. Lăsați deoparte.

Într-un castron pregătiți amestecul de apă minerală și ulei. Luați o tavă rotundă de copt cu diametrul de 26 cm și ungeți-o bine cu ulei pe fund și pe margini.

Apoi începeți să așezați foile subțiri: puneți o foaie pe jumătatea tavii astfel încât o jumătate să acopere tava, iar cealaltă jumătate să atârne în afara tăvii.

Repetați aceeași procedură și cu celelalte trei foi care trebuie să acopere jumătatea întregii tăvi, iar cealaltă jumătate să atârne în afara tăvii. Este necesar să fie o foaie pe fiecare parte.

O PATRIE DIN FOI – TREI DIN UMPLUTURĂ… și continuați să procedați până când se termină materialul. Fiecare foaie se înmoaie cu amestecul lichid.

Apoi, la baza tăvii așezați o foaie pe care o veți plia în patru părți pentru a obține forma unui pătrat și o înmuiați cu amestecul lichid. În acest fel așezați încă două foi, apoi așezați unul treime din umplutură.

Continuați cu trei foi-umplutură… până când tava este completă. La final, pliați foile care atârnă în exterior, adică foile pe care le-ați pus prima dată în tavă.

Rulați-le către mijloc, astfel încât acestea să fie partea finală a burek-ului. Aceste foi trebuie, de asemenea, înmuiați cu amestecul lichid.

Într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, coaceți burek-ul timp de 30-40 de minute, până se rumenește.

După coacere, răsturnați burek-ul într-un castron sau pe o placă de tăiat pe o suprafață plană, astfel încât partea coaptă să fie în partea de jos.

 


 

 

Tăiați burek-ul în sferturi și optimi și serviți-l. Burek-ul este atât de gustos și se potrivește perfect cu iaurt.