Uncategorized

Pâine cu mozzarella și unt – moale ca o inimă, delicios de gust…

  1. În 250 g făină adăugați 1,5 lingurițe de drojdie uscată, 2 linguri de zahăr, 1/2 linguriță de sare, 3 linguri de unt topit, 1 ou bătut și 125 ml lapte cald. Amestecați bine mai întâi cu o spatulă, apoi cu mâinile. Aluatul este foarte moale și lipicios, deci trebuie să-l frământați până se desprinde de pe pereții bolului.
  2. Răsturnați-l pe suprafața de lucru presărată cu făină, frământați-l ușor și formați o minge. Transferați aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și puțin unsă cu unt și acoperiți-l cu folie de plastic. Lăsați-l să crească aproximativ jumătate de oră.
  3. Pentru glazură: Bateți un ou într-un castron separat, iar în alt castron amestecați 2 linguri unt, 1 cățel de usturoi zdrobit și 2 lingurițe de ceapă verde tocată fin. Răsturnați aluatul crescut pe suprafața de lucru și presărați-l ușor ca un aluat de pizza, doar un pic mai gros.
  4. După ce ați format pâinea, tăiați-o cu un cuțit ascuțit în benzi cu o distanță de aproximativ 1,5-2 cm, apoi în cuburi (benzi orizontale și verticale, nu tăiați prea adânc, ci suficient pentru a face buzunare în care puteți pune mozzarella tăiată).

 


 

  1. Glazurați pâinea cu ou bătut, apoi cu amestecul de unt. Cu ajutorul unei linguri, faceți “buzunare” în care veți pune mozzarella tăiată. Coaceți timp de 20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade.