Uncategorized

NU faceți această greșeală gravă dacă o găsiți | Crește în fiecare grădină

Ce să faci cu acest tip invaziv După cum s-a menționat, există diferite tipuri de buruieni, de la cele mai invazive la cele mai periculoase. Coada-calului este o plantă care crește spontan în grădini și grădini de legume, oferind multe proprietăți sănătoase pentru corpul uman.

Nu toată lumea știe că frunzele acestei plante asigură o bună aprovizionare cu omega 3, care sunt esențiale pentru contracararea bolilor inflamatorii și a celor cardiovasculare. În plus, ele îmbunătățesc circulația sângelui și reduc nivelul colesterolului rău. Deci, nu îndrăzniți să le smulgeți! Pentru a da un exemplu practic, 100 de grame de frunze de coada-calului – varietatea oleracea – conțin 350 mg de acizi grași omega-3, în ciuda tuturor celorlalte surse de origine vegetală. Tipul sativa este foarte ușor de crescut și este adesea întâlnit în unele grădini.

Nu uitați contribuția sa bogată în vitamina A – B-C – E precum și beta-caroten.

Să facem un bilanț al situației? Nu toate buruienile sunt dăunătoare pentru grădină, de fapt, coada-calului este excelentă pentru că este comestibilă și este cunoscută de secole pentru calitățile sale vindecătoare. În Egiptul antic, se folosea extensiv această plantă, apoi tradiția a fost transmisă culturilor arabe care au învățat utilizarea sa în întreaga Mediterană.

Medicina tradițională a avut întotdeauna în vedere pentru a combate mâncărimea mușcăturilor de insecte și pentru a trata tulburările intestinale. Este consumat crud sau gătit în salate și supe, amintindu-vă că are același efect ca și erbicidele chimice asupra solului (când crește înseamnă că grădina este poluată).

 


 

 

Înainte de a-l consuma, cereți întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră.