Uncategorized

Se topește în gură: prăjitura Raffaello gata în 20 de minute…

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Bateți bine albușurile și adăugați zahărul, mixând cu un mixer până se topește. Apoi adăugați făina, cocosul, praful de copt și oțetul și amestecați la viteză redusă sau cu o lingură pentru a combina ingredientele.

Turnați compoziția într-o tavă (de dimensiuni medii) unsă cu unt. Puneți la copt în cuptorul preîncălzit și lăsați să se coacă câteva minute la 200 de grade, apoi reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți încă aproximativ 15-20 de minute. Turnați laptele cald uniform peste blatul cald și lăsați să se răcească.

Pentru umplutură: amestecați 80 g pudră de budincă, 3 linguri de făină, 3 linguri de zahăr, 6 gălbenușuri și aproximativ 200 ml lapte (scăzut din cei 800 ml). Restul de lapte, 600 ml, puneți-l pe foc să fiarbă.

Bateți bine amestecul cu gălbenușurile și pudra de budincă pentru a evita formarea de cocoloașe și adăugați-l în laptele fierbinte, amestecând constant până se îngroașă. Lăsați umplutura să se răcească. Apoi, adăugați treptat în untul bătut spumos cu zahăr.

 


 

 

Aplicați umplutura peste blat, presărați cu cocos deasupra și lăsați tortul să se răcească în frigider câteva ore sau ideal peste noapte.