Uncategorized

Rețetă pentru oaspeți neprevăzuți… biscuiți rapizi cu umplutură la alegere… Învelește într-un rulou, taie și coace… RAPID, UȘOR ȘI DELICIOS…

  1. Într-un bol adânc, dizolvați drojdia și zahărul într-o combinație de apă caldă, lapte și ulei. Adăugați sarea și, adăugând făină treptat, frământați un aluat moale, unsuros, care nu se lipește. Acoperiți-l și lăsați-l la loc cald să crească timp de 45-50 de minute.
  2. După ce aluatul a crescut, frământați-l din nou și împărțiți-l în două bile. Acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească 10 minute.
  3. Luați unul dintre aluaturi și întindeți-l pe o suprafață ușor presărată cu făină. Aluatul se lucrează bine, așa că ajutați-vă cu mâinile să obțineți o formă dreptunghiulară.
  4. Pe aluatul întins, presărați cașcaval ras (aproximativ 50 de grame) și întindeți jumătate din umplutura de legume.
  5. Rulați cu grijă aluatul și închideți capetele.
  6. Tăiați rulada în bucăți (cu o lățime de aproximativ 2 degete).
  7. Așezați bucățile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, presărați puțin cașcaval ras deasupra fiecăreia și apăsați ușor cu degetele pentru a le aplatiza.

 


 

  1. Ungeți-le cu gălbenușul de ou diluat cu puțin lapte sau ulei și puneți-le la copt într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 20-25 de minute.