Uncategorized

Fără prăjire… Un vinete măslinii care îi încântă pe toți, cel mai delicios pe care l-am făcut… de lingi pe degete…

  1. Tăiați vinetele albastre în fâșii cu o grosime de 1 cm.
  2. Într-un castron mai mic, turnați uleiul, condimentați-l cu sare, ceapă uscată, piper negru, boia dulce și oregano. Amestecați bine.
  3. Cu această marinată, ungeți fâșiile pe ambele părți, așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute.
  4. În timp ce vinetele albastre se coc, pregătiți umplutura. Căliți ceapa în puțin ulei, apoi adăugați ardeiul și căliți timp de 5 minute, amestecând din când în când, la temperatură medie.
  5. Condimentați cu sare, piper și adăugați usturoiul tocat, carnea tocată, condimentele după gust și amestecați până când totul este uniform și carnea este gătită, aproximativ 10 minute.
  6. Înainte de final, adăugați o mână de pătrunjel tocat mărunt și 250 ml pastă de tomate (ketchup). Turnați și 150 ml de apă și gătiți încă 10-15 minute (până când lichidul se evaporă și totul este bine gătit).
  7. UMPLERE: Pe o bucată de vinete albastre așezați umplutura, presărați puțin cașcaval ras / mozzarella și puțin parmezan ras, apoi acoperiți cu o altă bucată.

Și pe a doua bucată așezați umplutura de carne tocată, apoi presărați cașcaval și parmezan. Acoperiți cu a treia bucată de vinete.

 


 

 

Presărați oregano deasupra și reintroduceți în cuptor pentru încă 15 minute la 180 de grade.