Uncategorized

Elixir natural pentru plante… Presărați în pământ și ele se ridică imediat și se întorc la viață…

Prima metodă este să măcinați/cojiți cojile de ou și să le presărați în jurul plantelor, astfel încât atunci când sunt expuse la umiditate, cojile de ou se vor dizolva treptat, eliberând calciul în sol.

În grădină, aceasta va fi o modalitate excelentă pentru dăunători, melci care nu le plac marginile ascuțite ale cojilor măcinate de ou.

A doua metodă este să uscați cojile de ou în cuptor sau la soare și să le măcinați într-o pulbere fină. Acest tip de îngrășământ din coji de ou se aplică direct prin presărare în jurul plantei sau amestecat cu solul pentru plantare.

Este recomandat în special pentru plantele în ghivece. Cu cât este măcinată mai fin, cu atât mai repede va elibera substanțele nutritive în sol.

A treia metodă este să faceți un îngrășământ lichid. Există o rețetă pentru o astfel de mixtură, care este cu adevărat o plăcere pentru plante.

Pentru a pregăti acest elixir, veți avea nevoie de:

10 litri de apă și 10 coji de ou pregătite și măcinate fin. Adică, o coajă de ou se toarnă cu 1 litru de apă fierbinte și se lasă timp de 7 zile:

Turnați cojile cu apă fierbinte și lăsați-le timp de aproximativ șapte zile, amestecând din când în când. În acest timp, substanțele nutritive se vor transfera în apă.

Când cojile de ou s-au dizolvat, îngrășământul este gata.

*(Puteți folosi și o soluție mai concentrată: umpleți jumătatea borcanelor cu coji de ou și completați cu apă.

După o săptămână sau când apa își schimbă culoarea, folosiți lichidul pentru udarea plantelor, diluat în apă într-un raport de 1:2 sau 1:3.)

 


 

 

Înainte de utilizare, agitați-l bine sau amestecați-l bine. În plus față de carbonatul de calciu, coaja de ou conține și alte elemente micro și macro.