Uncategorized

După ce veți prepara aceste MINI BUREKCI, veți spune că nu ați făcut nimic mai gustos până acum…

  1. Într-un bol pentru framântare, puneți apa și sarea și amestecați până când sarea se dizolvă. Amestecați făina și praful de copt. Faceți un crater în mijlocul făinii și turnați apa sărată în mijloc.
  2. Luați câte puțin din făină de pe margini și începeți să frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale care nu se lipește de mâini. Împărțiți aluatul rezultat în două și formați bile.
  3. Lăsați aluatul să se odihnească acoperit timp de 5 minute, pentru a se destinde. Luați un aluat și întindeți-l într-o foaie cu formă pătrată.
  4. În același mod, întindeți și celălalt aluat și ungeți uniform cu untul moale. Suprapuneți al doilea aluat peste primul și ungeți cu unt peste tot.
  5. Tăiați pătratul în jumătate, obținând două dreptunghiuri lungi și puneți unul peste celălalt. Așezați-l pe o tavă și acoperiți aluatul cu un sac. Puneți-l în frigider și lăsați-l să stea timp de jumătate de oră. Între timp, pregătiți umplutura.
  6. Într-un bol, puneți toate ingredientele necesare pentru umplutură și amestecați.
  7. Scoateți aluatul răcit din frigider și întindeți-l puțin în lungime. Apoi tăiați-l în jumătate pe lungime. Apoi împărțiți-l în 10 bucăți, aproximativ trei sferturi din aluat.
  8. Vor rămâne două bucăți mai mari. Puneți aceste două bucăți una peste alta și tăiați-le în fâșii late de 1 cm (10 fâșii). Așezați câte o fâșie extinsă pe fiecare pătrat și apăsați cu degetele pentru a lipi.
  9. Întindeți pătratele în foi subțiri, în formă de pungi și puneți puțină umplutură în mijloc. Închideți-le ca pe o pungă și așezați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

 


 

  1. Amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți-le deasupra. Presărați semințe de susan sau orice altceva doriți.