Uncategorized

“Moale și rapide, gata în 10 minute: CHIFTELE pentru oaspeți neașteptați…”

Într-un castron mai adânc, puneți două ouă, o cană de lapte sau iaurt (200 ml), o cană de ulei (200 ml) și o lingură de sare. Amestecați bine cu un tel până când ingredientele se omogenizează.

Apoi începeți să adăugați treptat făina amestecată cu praful de copt. La început, amestecați cu o lingură sau o spatulă până când făina absoarbe lichidul, iar când adăugați restul, frământați cu mâna.

De aceea, făina se adaugă treptat, pentru a avea timp să absoarbă lichidul, dar și pentru a estima cât de mult veți avea nevoie. La final, ar trebui să obțineți un aluat moale care nu se lipește de mână.

Tava în care veți coace pogăcelele trebuie să fie bine unsă cu unt sau margarină. Apoi luați bucăți de aluat, formați bile, apoi le aplatizați în palmă cu dimensiunea unei farfurii mici pentru cafea.

În mijloc, puneți câte o linguriță de brânză fin mărunțită sau urdă sau umplutură la alegere (după preferință), apoi închideți din nou într-o bilă. Formați-le bine cu degetele pentru a nu ieși umplutura în timpul coacerii.

 


 

 

Așezați bilele formate astfel în tava unsă, iar procedura o repetați cu restul de aluat/până când aveți produse. Apoi le ungeți deasupra cu un ou bătut și presărați-le cu susan, chimion sau semințe după preferință. Introduceți-le în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.