Uncategorized

TORT IREZISTIBIL CU CAPSUNE:

Porniți cuptorul să se încălzească la 180-190 de grade Celsius. Pregătiți o tavă rezistentă la căldură sau o tavă mai mică cu dimensiunile de aproximativ 20×10 cm, ungeți-o cu unt pe fund și pe pereți, presărați-o bine cu făină să se prindă de toate părțile, iar excesul îl îndepărtați.

Spălați căpșunele sub un jet de apă rece, scurgeți-le și îndepărtați cotoarele verzi cu codițele. Tăiați fiecare căpșună pe jumătate pe lungime. La cerere, puteți să le stropiți cu puțin suc de lămâie pentru un gust mai acidulat (nu e obligatoriu).

Într-un bol adânc, spargeți ouăle, lăsate anterior să se odihnească puțin la temperatura camerei, adăugați zahărul și vanilia și mixați până obțineți o compoziție cremoasă, deschisă la culoare, iar zahărul să se topească.

Adăugați laptele și uleiul și mixați din nou pentru a omogeniza toate ingredientele lichide. La final, adăugați făina amestecată cu praful de copt și mixați din nou până obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

Turnați aluatul obținut în tava pregătită, nivelându-l uniform, apoi agitați ușor tava pentru a elimina eventualele bule de aer. Deasupra așezați căpșunele tăiate pe jumătate (sau fructele dorite) și introduceți la cuptor.

 


 

Coaceți tortul la 180 sau 190 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute sau în funcție de cuptorul dumneavoastră. Lăsați-l să se răcească puțin, apoi presărați-l cu zahăr pudră și serviți-l.