Uncategorized

Am căutat această rețetă întreaga an – originalul “TRILECE”

(pentru tavă de 25×40 cm): Ungeți tava cu o linguriță de ulei și acoperiți-o cu hârtie de copt (astfel se lipsește mai ușor și rămâne plană). În vase separate separați albușurile de gălbenușuri.

Într-un vas adânc, bateți albușurile până obțineți o spumă densă care nu cade când întoarceți vasul. Trebuie să le bateți timp de 10 minute fără întrerupere pentru a obține această structură.

Într-un alt vas separat, amestecați cele șapte gălbenușuri cu 100 g de zahăr, apoi bateți-le cu mixerul până când zahărul se topește și obțineți o structură deschisă și cremoasă. Trebuie să bateți continuu timp de 5 minute.

Apoi, adăugați gălbenușurile bătute în spuma de albușuri și amestecați-le cu un tel sau cu o linguriță. Amestecați ușor și cu atenție pentru a păstra amestecul pufos și aerat. În amestec adăugați făina cernută (180 g) amestecată cu praful de copt (10 g).

Amestecați cu grijă până când se uniformizează, apoi turnați amestecul în tava pregătită. Răspândiți uniform și neteziți, apoi agitați tava de câteva ori pentru a elimina eventualele bule de aer. Puneți la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 10 minute.

După 10 minute, reduceți temperatura la 150 de grade Celsius și coaceți încă jumătate de oră. Lăsați pandișpanul copt să se răcească 10 minute. În acest timp, pregătiți siropul: Într-un bol, amestecați 500 ml smântână dulce și 200 ml lapte condensat.

Scoateți hârtia de copt de pe partea de jos a tortului copt. Turnați smântâna dulce pe fundul tăvii în care ați copt și așezați deasupra pandișpanul copt. Înțepați-l bine cu o scobitoare subțire și turnați peste el 1 litru de lapte rece.

Lăsați-l să se înmoaie 10 minute. Apoi amestecați bine caramelul pentru a se înmuia uniform și turnați-l uniform peste tort și lăsați-l în frigider timp de 2 ore. Dacă nu aveți caramel cumpărat, pregătiți-l acasă: puneți 200 g de zahăr într-o tigaie adâncă (cu interiorul deschis pentru a putea vedea mai ușor culoarea caramelului) și încălziți-l pe foc, amestecând continuu până se topește.

Când se topește, opriți amestecatul și așteptați ca zahărul să se topească complet și să capete o culoare auriu închis. Nu-l prăjiți prea mult, deoarece va avea un gust amar. Turnați smântâna dulce la temperatura camerei sau ușor încălzită peste caramel.

Fiiți atenți pentru că va sări. Deoarece zahărul se va întări inițial, gătiți-l la foc mic până la temperatură medie până se topește în smântână. Continuați să gătiți, amestecând constant până se îngroașă și devine cremos.

 


 

 

Lăsați caramelul să se răcească puțin și apoi turnați-l peste tort. Agitați ușor pentru a-l netezi, iar după un timp puneți întregul tort în frigider. Acest tort este o delicatesă pentru toți iubitorii de dulciuri suculente.