Uncategorized

“MINI ECLAIRS – CEL MAI CONVINGĂTOR REȚETĂ!

  1. Luați o cratiță potrivită, topiți untul la foc mediu și adăugați apa. Când adăugați sarea și începe să fiarbă, adăugați imediat făina și amestecați energic.
  2. Gatiti aluatul la foc mic, amestecând în mod constant. Ar trebui să se îngroașe și să formeze o bilă, iar pe fund să lase un film foarte subțire.
  3. După 5 minute, îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească. După ce s-a răcit, spargeți ouăle unul câte unul și bateți-le cu un mixer până se incorporează complet în aluat.
  4. Ar trebui să fie omogen și destul de moale. Cu ajutorul a 2 linguri înmuiate în apă, luați aluatul și formați biluțe, apoi așezați-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Puteți să le dați o formă mai bună cu degetele ude.
  5. Puneți-le la copt într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius până se umflă și se rumenesc.

Nu deschideți cuptorul în timp ce coaceți prăjiturile pentru a nu se lăsa. Și nu le scoateți imediat din cuptorul fierbinte, lăsați-le să se răcească treptat timp de aproximativ 10 minute cu ușa întredeschisă.

  1. Pentru glazura de ciocolată, într-o cratiță potrivită, adăugați laptele, apa, zahărul granulat, făina și cacaoa și amestecați. Gatiti la foc mediu, amestecând în mod constant.

Când începe să fiarbă, reduceți căldura la minim și adăugați untul și ciocolata și amestecați până se topesc. Luați glazura de ciocolată de pe foc, amestecați-o și lăsați-o să se răcească.

  1. Pentru a face crema, într-o cratiță adăugați laptele, făina, amidonul, zahărul și gălbenușul și amestecați.

Gatiti la foc mediu, amestecând în mod constant și când începe să se îngroașe, reduceți căldura. În această etapă, adăugați și amestecați zahărul vanilat și untul. Luați de pe foc și lăsați să se răcească.

 


  1. Tăiați ușor eclerii răciți de-a lungul marginilor pentru a-i deschide, umpleți-i cu cremă și așezați-i într-un bol de desert. Turnați glazura de ciocolată deasupra lor. Sunt gata de servit.”