Uncategorized

7 plante care cresc și înfloresc în apă (așa că nu trebuie să folosiți sol)

Menta Dacă căutați o plantă care nu numai că decorează, dar este și utilă, menta va fi cu siguranță pentru dumneavoastră. Această plantă aromatică, foarte utilă în bucătărie, poate fi crescută în apă.

Nu are nevoie de multă îngrijire: înmuiați ramurile până când creează rădăcini și așezați-le într-un loc expus la soare pentru a permite lăstarilor să crească.

Spathiphyllum Dacă încă nu o aveți acasă, cu siguranță ați văzut-o în birouri, magazine sau la prieteni: spathiphyllum este fără îndoială una dintre cele mai răspândite plante de interior.

Cultivându-l în apă, pe lângă frunzele sale verzi intense minunate, va produce și flori albe minunate și parfumate.

Monstera delicioasă Fiind o plantă care nu necesită multă lumină, este perfectă pentru a fi crescută în interior, atât în sol, cât și în apă.

Folosiți un recipient destul de mare, deoarece planta poate atinge înălțimi considerabile.

Iedera comună Iedera poate fi, de asemenea, crescută într-un vas cu apă. Pentru acest tip de cultivare, se preferă varietățile de iederă care au frunze mai mici. Folosiți butași lungi de 20 de centimetri și asigurați-vă că scufundați tulpinile pe jumătate în apă. Făcând acest lucru, vor putea genera rădăcini mai repede.

Phalanx De asemenea, una dintre cele mai populare plante de interior, poate fi crescută în apă urmând o metodă foarte simplă.

Pur și simplu tăiați o mică tulpină și o scufundați într-un vas plin cu apă. După foarte puțin timp, planta se va adapta la creșterea în apă și va produce o vegetație abundentă.

 


 

Acum că știți care sunt plantele cele mai potrivite pentru a fi cultivate în apă, veți putea avea propria grădină internă fără a fi nevoie să vă ocupați de sol, ghivece și farfurii și fără a fi nevoie să-i dedicați ore și ore de timp.