Uncategorized

SUPĂ DE MĂNĂSTIRE CU MURĂTURI:

Spălați frunzele de urzică și stoarceți-le. Apoi puneți frunzele tocate într-un vas mai mare. Tăiați în felii subțiri morcovii și cartofii și fierbeți-i timp de aproximativ 10 minute în 2 litri de apă, la foc moderat. Apoi adăugați ulei, sare după gust, ceapa tocată și un cub de supă.

După ce morcovii și cartofii sunt fierti, adăugați urzicile tocate anterior și mai fierbeți-le timp de încă 5 minute. La final, serviți cu smântână și lămâie, dacă doriți. Notă: Dacă nu aveți frunze proaspete de urzică, folosiți frunze uscate. Citit…

Supă de urzică – REȚETĂ MONAHALĂ (2) – Ingrediente necesare: 500 g frunze de urzică (vârfuri tinere), 2 linguri de făină de grâu măcinată grosier, sare și piper măcinat după gust, morcov, 1 linguriță de ridiche rasă în oțet (sau pastă/gem de ridiche gata preparată), țelină tinere, pătrunjel verde

Mod de preparare: Curățați urzica înainte de spălare și opăriți-o cu apă clocotită. Așteptați câteva minute și scurgeți, iar apa aruncăți-o (sau păstrați-o pentru mai târziu și beți-o ca ceai).

Încălziți un litru de apă într-o cratiță și când dă în clocot, adăugați urzica scursă și lăsați-o să fiarbă timp de jumătate de oră la foc mic. Din nou scurgeți urzica și amestecați-o cu făina de grâu.


Paseazăți cu o furculiță sau cu un blender manual, apoi adăugați apă din cea în care ați fiert urzica. Adăugați țelină și morcov tăiate mărunt, apoi puneți din nou pe foc și gătiți încă jumătate de oră la foc mic. La sfârșit, condimentați cu sare și piper după gust, apoi presărați pătrunjelul verde mărunt. Se servește cu ridiche.