Uncategorized

Cum să transformi săpunul în detergent lichid?

Cele mai bune detergenți pentru rufe de uz casnic sunt concepuți cu mediul și sănătatea în minte. De fapt, aceștia folosesc mai puțină apă decât detergentele lichide clasice, sunt mai ecologici deoarece nu conțin fosfați, săpun sintetic sau alte substanțe chimice în afară de săpunul în sine, care de exemplu este foarte concentrat în săpunul de Marseille (72% ingrediente active și 28% apă) și unele ingrediente găsite pe rafturile bucătăriei tale. Săpunul de Marseille este biodegradabil și foarte ecologic, deoarece poate fi reutilizat. Este și ieftin să achiziționezi ingrediente alternative în loc să folosești produse de la marii producători comerciali care pot conține substanțe chimice dăunătoare pielii cum ar fi sulfatul de sodiu lauret (SLS) sau sulfatul de sodiu lauret (SLES).

Detergent lichid pentru mașina de spălat Logo Pinterest Detergent lichid pentru mașina de spălat Ingrediente Pentru a face detergentul lichid pentru rufe ai nevoie de puține investiții și procesul este foarte simplu. Pentru aceasta, vei avea nevoie de o cratiță, un găleată, o răzătoare dedicată exclusiv acestui scop, un vas și câteva ingrediente, și anume: O bară sau bucăți de săpun, 120 ml de oțet alb, O lingură de bicarbonat de sodiu;

 

 

 

Trei litri de apă. Cum să procedezi? Odată ce toate aceste elemente sunt combinate, radiază săpunul în găleată, apoi adaugă unul (1) până la trei (3) litri de apă în funcție de volumul săpunului și cantitatea pe care dorești să o obții. Lasă totul să stea peste noapte. A doua zi, toarnă acest conținut în cratiță, adăugând încă doi litri de apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Deși săpunul are un miros plăcut, nu ezita să adaugi câteva picături de ulei esențial în funcție de preferințele tale înainte de a-l aduce la foc.

 

 

 

 

Folosind o spatulă, amestecă bine și constant până când amestecul dă în clocot. Apoi oprește focul și lasă detergentul să se răcească complet timp de aproximativ treizeci de minute. Odată ce a trecut acest timp, toarnă conținutul în vas. Și gata, ai făcut detergentul lichid pentru mașina ta de spălat, la fel de eficient ca detergentul industrial, și care va lăsa un miros plăcut în hainele tale.

 


 

Fă-ți detergentul de rufe acasă Logo Pinterest Fă-ți detergentul de rufe acasă Facerea propriului detergent de rufe este o modalitate excelentă de a obține haine mai proaspete, mai curate la un cost mai mic, în timp ce ajuți mediul înconjurător. În plus, poți folosi săpunul rămas pentru a-ți menține hainele mirosind proaspăt, ceea ce în același timp permite reciclarea lor. Nu risipi bani cumpărând detergenți și balsam de rufe scumpi, fă-i singur!