Uncategorized

Cele mai pufoase gogoși cu apă minerală – FĂRĂ LAPTE

Într-un vas mai adânc, sfărâmați drojdia, apoi turnați peste ea 250 ml apă minerală. Amestecați puțin până când drojdia se dizolvă și adăugați 1 linguriță din totalul de zahăr și 1-2 linguri de făină. Amestecați bine și lăsați drojdia să se activeze, aproximativ 15 minute.

Apoi, adăugați în drojdia activată 1 gălbenuș, 2 linguri unt, 1 zahăr vanilat și 1 linguriță coajă rasă de lămâie și portocală, în funcție de preferințe. Amestecați cu făina care este adăugată treptat. Adăugați făina puțin câte puțin și adăugați un praf de sare.

Finalizați framantarea și lăsați aluatul să crească până se dublează, aproximativ 40 de minute. După frământare, se mai frământă puțin aluatul pentru a elimina aerul acumulat în el, apoi se lasă din nou să crească aproximativ 20 de minute.

Apoi, întindeți aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și tăiați bucăți cu un pahar și lăsați-le să se odihnească puțin pentru a crește, aproximativ 10 minute. Încălziți untul și așezați partea superioară a gogoșilor în jos. Acoperiți și gătiți aproximativ un minut, îndepărtați capacul, întoarceți gogoșile și lăsați partea de jos să se rumenească puțin.

Dacă nu doriți să le umpleți cu nimic, puteți face găuri în mijloc. Scoateți gogoșile pe o cârpă să se scurgă, presărați-le cu zahăr pudră și serviți-le cu gem. În funcție de mărimea gogoșilor, cu un pahar obișnuit veți obține aproximativ 15 bucăți.

Pentru rețeta alternativă: În puțină apă călduță se dizolvă drojdia împreună cu puțin zahăr și făină. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă și se lasă la căldură, aproximativ 10 minute, pentru a se activa drojdia. Apoi, se amestecă toate ingredientele enumerate pentru a obține un aluat frumos care nu se lipește de mâini.

 


 

Se întinde o foaie subțire și se taie gogoși cu un pahar. Se lasă puțin să se odihnească înainte de a elimina puținul dezordine din framântare. Se prăjesc în ulei încălzit moderat, mai întâi pe partea de sus, apoi când se rumenesc, se întorc și pe partea cealaltă. Gogoșile prăjite se scot pe hârtie de bucătărie.