Uncategorized

REȚETĂ CU 3 CARTOFI…

  1. Pentru aluat: Într-un vas mai adânc, amestecați apa caldă, laptele, zahărul și drojdia, apoi adăugați făina și sarea și combinați totul cu o spatulă. Adăugați untul moale și framântați ușor aluatul cu mâinile. Acoperiți și lăsați să fermentereze într-un loc cald timp de 30 de minute.
  2. După trecerea timpului, frământați aluatul pe o suprafață de lucru prin întindere și tracțiune, și bateți-l de câteva ori de sus pentru a-i da elasticitate. Acoperiți din nou și lăsați să fermentereze încă 1 oră.
  3. Pentru umplutură: fierbeți cartofii și pisați-i, apoi adăugați toate condimentele și untul/maioneza, amestecați și lăsați să se răcească.
  4. După ce aluatul a crescut suficient, răsturnați-l pe o suprafață ușor înfăinată și frământați-l ușor. Acoperiți-l din nou cu folie sau pungă și lăsați-l să se odihnească pe suprafața de lucru încă 15 minute.
  5. De această dată nu-l mai frământați, ci întindeți-l și trageți-l cu palmele și degetele într-o formă dreptunghiulară, apoi continuați să-l întindeți cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire.
  6. Așezați umplutura de cartofi peste foaie.
  7. Pe umplutură, aranjați un strat de aproximativ o treime cașcaval și două treimi șuncă, iar pentru varianta mai sănătoasă, așezați ciupercile călite și prazul. Rulați cu grijă într-un rulou.
  8. Tăiați ruloul în bucăți cu o lățime de aproximativ 2 degete (ruloul meu avea 40 cm lungime și am obținut 10 bucăți).
  9. Așezați bucățile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Presați-le ușor cu mâinile. Acoperiți și lăsați-le să crească timp de 30-40 de minute.


 

  1. Ungerele cu gălbenușurile și, opțional, cu maioneză deasupra (pentru varianta mai sănătoasă, folosiți maioneză vegană) și coaceți-le într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.