Uncategorized

PLĂCINTĂ VEGETARIANĂ VALAHA – Festin pentru zilele de post…

  1. Într-un castron, turnați 200 ml apă călduță, drojdia, zahărul și puțină făină, cât să se amestece bine. Lăsați la loc cald timp de aproximativ 10 minute până când drojdia se activează și spumează.
  2. Adăugați apoi încă 200 ml apă călduță, uleiul, sarea și făina. Adăugați făina treptat, este important ca aluatul să rămână cât mai moale posibil, dar să nu se lipească de mâini.
  3. Împărțiți în 6 bile, acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească în timp ce pregătiți umplutura.
  4. Tăiați ceapa și cartofii cât mai mărunt posibil (puteți folosi și un tocător), amestecați-i într-o tigaie, condimentați-i și căliți-i câteva minute în puțin ulei până se înmoaie (puteți să îi folosiți și crude).
  5. Luați o bilă și întindeți-o pe o suprafață ușor presărată cu făină într-o foaie subțire (cât mai subțire posibil). Îndepărtați excesul de făină, apoi întindeți toate celelalte bile.
  6. Ungeți prima foaie cu margarină topită.
  7. Împărțiți umplutura în 5 părți. Așezați unul dintre părți pe prima foaie. Acoperiți cu a doua foaie. Ungați-o cu margarină, apoi așezați umplutura. Continuați cu procedura foi-margarină-umplutură și, la final, așezați ultima foaie.
  8. După fiecare foaie, întindeți ușor muntele pentru a obține o plăcintă cât mai mare posibil.
  9. Tăiați în benzi late de 2-3 cm și rulați-le ca niște spirale, apoi așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  10. În restul de margarină topită, adăugați ardeiul roșu și presărați uniform plăcintele deasupra.

 


 

  1. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de primele 10 minute, apoi reduceți temperatura la 180 de grade Celsius și mai coaceți timp de încă 15 minute.