Uncategorized

Dulceață de căpșuni făcută în casă (din doar 3 ingrediente) în 10 minute: cea mai bună rețetă și tehnică…

Clătiți căpșunile sub un jet de apă rece, apoi lăsați-le înmuiate în apă în care ați dizolvat prealabil zeama de lămâie. Apoi scurgeți-le și așezați-le în straturi într-o oală: un strat de fructe, un strat de zahăr. Acoperiți oala și lăsați-o să stea câteva ore sau chiar peste noapte, la rece.

Apoi puneți-o la fiert la foc mediu și îndepărtați spuma până la sfârșitul fierberii. Extindeți o cârpă de bucătărie curată și umedă peste oală și lăsați-o să se răcească. Apoi depozitați în borcane.

TEHNICĂ: Este mai bine să pregătiți fructele câte un kilogram. În timp ce primul kilogram este înmuiat în apă rece, curățați al doilea kilogram. Alegeți doar căpșunile întregi, neafectate.

Apoi, spălați-vă mâinile și clătiți fiecare căpșun sub apă rece și lăsați-le să se scurgă într-o strecurătoare. Înmuiați-l în apă curată și rece pentru cel de-al doilea kilogram.

Apoi curățați primul kilogram de codițe și așezați-l în apă cu lămâie. După ce ați terminat, repetați procesul cu al doilea kilogram. La sfârșit, scurgeți-l de apă acidă și așezați-l în oală. Repetați acest proces de câte ori aveți fructe.

Această metodă vă va ajuta să lucrați rapid și ușor, iar fructele vor fi bine curățate și pregătite pentru fierbere.

Notă: Dulceața poate fi pregătită și prin fierberea preliminară a siropului: puneți 800 g de zahăr în 200 ml apă și fierbeți până când zahărul se topește. Puteți adăuga și sucul de la jumătate de lămâie. Când siropul este gata, adăugați căpșunile curățate (800 g).

 


 

Agitați ocazional oala (nu amestecați). Când dulceața este gata, deasupra apar niște spume dense și albe. Îndepărtați spuma de la suprafață și acoperiți oala cu o cârpă umedă până se răcește complet. Apoi depozitați în borcane. Durata de valabilitate: 2-3 ani.