Uncategorized

CHIFTELE FANTASTICE DE DOVLECEI… Crocante în exterior, suculente în interior, mai gustoase decât cele din carne.

Curățați dovlecelul și radeți-l, presărați puțină sare și lăsați-l să stea 10 minute pentru a elimina sucul. Apoi curățați morcovii și cartofii și radeți-i.

Presărați puțină sare și lăsați-l să stea 10 minute pentru a elimina sucul. Apoi curățați morcovii și cartofii și radeți-i.

Presărați puțină sare și lăsați-l să stea 10 minute pentru a elimina sucul. Apoi curățați morcovii și cartofii și radeți-i.

Piscați cartofii prin mâini pentru a elimina sucul, apoi puneți-i într-un castron mai adânc. Adăugați morcovul ras, apoi stoarceți și adăugați dovlecelul ras. Amestecați bine cartofii, morcovii și dovlecelul.

Tăiați mărunt pătrunjelul proaspăt și adăugați-l în amestec. Apoi adăugați cele trei ouă, sare și piper după gust. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

La final, adăugați două linguri de griș și amestecați din nou. Lăsați compoziția să se odihnească 10 minute în frigider, iar dacă vă grăbiți, puteți începe imediat prepararea. Cu mâinile ude, formați bile și așezați-le într-o tigaie cu ulei încins la temperatură medie.

Când le așezați, ușor le aplanați deasupra, dar nu prea mult. Prăjiți-le 3-4 minute pe o parte sau până se rumenesc, apoi întoarceți-le cu grijă și prăjiți-le timp de la fel de mult timp pe cealaltă parte.


Într-un castron mic, pregătiți un sos din smântână acră, usturoi mărunțit și mărar tocat, sare și piper după gust, și serviți-l alături de chiftelele de dovlecei.