Uncategorized

Roșcovul este un remediu pentru colonul gros, diabet, colesterolul ridicat, zahărul crescut, kilogramele în plus.

Se amestecă 20-30 de grame de roșcov măcinat cu un pahar de apă caldă sau lapte, apoi se adaugă o lingură de făină de secară. Se amestecă bine și se bea de trei ori pe zi.

LEAC PENTRU VĂRSĂTURI: 1 linguriță de rășină de roșcov se amestecă cu un pahar de apă până se dizolvă complet. Se bea seara înainte de culcare.

Roșcovul are formă de păstaie, cu semințe de culoare cafenie închisă, gust plăcut și dulceag, care amintește de ciocolată.

În Egiptul Antic, a fost folosit ca îndulcitor și supliment digestiv, iar în timpul războiului civil din Spania a fost utilizat în lupta împotriva foametei.

Roșcovul este bogat în vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, C și E. Acestea îmbunătățesc metabolismul corect, construiesc țesuturi și permit organismului să utilizeze mai bine energia provenită din carbohidrați, proteine și grăsimi.

Din punct de vedere mineral, conține fier, cupru, mangan, seleniu, zinc, fosfor, magneziu, calciu, sodiu și potasiu. Acestea afectează echilibrul de lichide din organism, procesul digestiv bun, creșterea celulelor, astfel protejând oasele, membranele și organele.

De asemenea, participă la transmiterea impulsurilor nervoase, stimulează rezistența fizică și transportul oxigenului.

Aceste minerale mențin echilibrul energetic și influențează pozitiv reducerea stresului și a depresiei.

Semințele de roșcov sunt bogate în fibre vegetale solubile care au un efect benefic asupra digestiei și funcționării corecte a intestinelor.

Conține aminoacidul esențial triptofan și, în combinație cu celelalte făinuri, oferă un aliment nutritiv complet care poate fi o alternativă bună la proteinele de origine animală. De aceea, este recomandat în perioada de creștere și dezvoltare a copilului și în dieta vegană.

Nivelul ridicat de tanin (un puternic antioxidant) ajută la combaterea îmbătrânirii premature a celulelor, are efect antiinflamator și antibacterian, reînnoiește celulele, scade trigliceridele și colesterolul rău și crește cel bun.

Conține o cantitate mică de grăsimi, iar acestea sunt grăsimi bune, și nu te îngrașă.

Roșcovul măcinat fin este o înlocuire ideală pentru cacao, datorită gustului de ciocolată.

 


 

În comparație cu ciocolata, roșcovul este de trei ori mai bogat în calciu.

Poate fi folosit ca îndulcitor sub formă de praf sau ca înlocuitor pentru făină. Roșcovul este un aliment ideal pentru cei care nu tolerează glutenul sau sunt alergici la nuci. Poate înlocui și o parte din făina din rețetele dulci.