Uncategorized

Roșcovul este un remediu pentru colonul gros, diabet, colesterolul ridicat, zahărul crescut, kilogramele în plus.

Roșcovul este extrem de benefic și în niciun caz nu trebuie neglijat.

 


 

CONȚINE: zaharuri simple 13% (fructoză, maltoză și glucoză); zaharoză 20%; amidon 35%; pectină 3%; proteine 4%; polizaharide 3%

 

 

Vitamine: A, B, B2, B3 și D. Minerale: calciu 36%, potasiu 24%, fosfor și magneziu. Elemente în urme: fier, mangan, bariu, cupru și nichel

Roșcovul a fost folosit în alimentație de peste 4 milenii, iar proprietățile sale vindecătoare au fost utilizate de aproape toate civilizațiile antice.

Se crede că roșcovul a făcut parte din dieta de bază a lui Ioan Botezătorul, de unde provine și denumirea germană pentru roșcov – Johannisbrot, care în traducere înseamnă pâine lui Ioan.

În antichitate, semințele de roșcov serveau ca unitate de măsură pentru aur, deoarece, indiferent de condițiile de depozitare, o sămânță cântărește întotdeauna 0,18 grame.

PROPRIETĂȚI CURATIVE ALE ROȘCOVULUI: previne problemele digestive, reduce colesterolul rău, scade nivelul zahărului din sânge, stimulează expectorația și ajută în caz de astm, întărește imunitatea, acționează împotriva alergiilor, protejează sănătatea inimii și a vaselor de sânge și întărește oasele.

Astăzi, roșcovul are o gamă largă de utilizări. Are un gust dulce natural și un miros foarte aromatic, motiv pentru care este folosit ca substitut pentru cacao în prepararea prăjiturilor și a torturilor.

În plus față de substituirea pentru cacao, roșcovul poate înlocui și cafeaua. Persoanele pentru care cofeina provoacă diferite neplăceri precum anxietate, tahicardie și tensiune arterială crescută, sau care suferă de diabet, ar fi mai bine să consume o băutură caldă din roșcov în loc de cafea.

Persoanele care suferă de diabet ar trebui să consume o sămânță de roșcov dimineața și seara. Consumând 15 g de roșcov zilnic timp de 4 săptămâni, se observă o reducere cu 7% a colesterolului total și cu 11% a colesterolului LDL (rău).

Terapie: pe stomacul gol, dimineața, se topește o linguriță de roșcov măcinat în gură și apoi se înghite. Roșcovul elimină excesul de grăsimi din corp, motiv pentru care este recomandat și pentru pierderea în greutate. Datorită calciului și fosforului, roșcovul reduce riscul de osteoporoză.

Făina de roșcov conține tanini și are proprietăți antialergice și antivirale. Roșcovul se leagă de toxinele din intestin și le elimină, creând în același timp un strat protector pe pereții intestinului.

Prin urmare, roșcovul este recomandat în caz de greață și diaree. Problemele cu scaunul dispar în doar două zile după terapia cu roșcov.

LEAC PENTRU DIAREE:

 

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

 

Author: morenews99.com