Uncategorized

Este timpul pentru gărgăriță: Rețete de aur cu gărgăriță pentru a ajuta la diverse boli – rețete noi descoperite.

Apoi, se îndepărtează de pe foc și se lasă să se răcească, apoi se strecoară și florile se stoarce bine printr-un tifon. În lichid se adaugă 1 kg de zahăr și se fierbe la foc mic până se îngroașă. La cerere, adăugați puțin suc de lămâie pentru a nu zahăriza siropul. Se ia de două ori pe zi, dimineața și seara, o linguriță dizolvată într-un pahar cu apă călduță.

Reumatism. Florile de gărgăriță se toacă, se adaugă aceeași cantitate de zahăr, se amestecă. Se pune în frigider o săptămână și jumătate într-un borcan închis. În acest timp, va lua consistența lichidă. Se ia o linguriță cu o oră înainte de masă, o dată pe zi.

Tratament cu suc de gărgăriță

Sucul de gărgăriță este foarte apreciat pentru efectul său tonic și tonifiant asupra corpului uman. Care este utilizarea sucului de gărgăriță? Fortifică organismul, calmează inflamațiile stomacului, acționează ca un ușor laxativ în caz de constipație cronică, acționează ca regenerator pentru ficat și vezica biliară. De asemenea, sucul are efect antipiretic.

În primăvara timpurie, sucul de gărgăriță obținut din frunze este foarte util. Frunzele se spală bine, se lasă 20-30 de minute într-o soluție salină concentrată, apoi se clătesc din nou cu apă rece, se opăresc cu apă caldă, se mărunțesc și se strecoară printr-un tifon dens, iar sucul obținut se diluează cu apă în raport de 1:1 și se fierbe timp de 2-3 minute. Se ia un sfert de ceașcă (50 ml) cu 20 de minute înainte de masă, de două ori pe zi.

Pentru afecțiunile spatelui și oaselor, precum și pentru întărirea și îmbunătățirea stării generale a dinților, se recomandă utilizarea unei mixturi obținute din suc de gărgăriță, morcovi și frunze de ridiche. De asemenea, sucul de gărgăriță poate fi amestecat cu alte plante medicinale sălbatice. Pentru a vă întări organismul, trebuie să consumați 2-3 lingurițe dintr-o astfel de mixtură.

Frunzele și rădăcinile de gărgăriță sunt folosite pentru bolile cronice ale vezicii biliare ca mijloc de reducere a colesterolului din sânge. Se recomandă următorul tratament: INGREDIENTE: 20 g rădăcină de gărgăriță și 100 ml de rachiu de casă cu 40-50%. MOD DE PREPARARE: Ingredientele se pun într-o sticlă sau borcan de sticlă și se lasă 21 de zile, agitându-se zilnic.

 


 

 

După trei săptămâni, amestecul se strecoară și se iau 20 de picături de trei ori pe zi. Rădăcina se recoltează în primăvară sau, mai bine încă, toamna, când este cel mai medicinal, dar la săpare trebuie să fiți atenți să nu o deteriorați pentru a nu-i curge sucul. Se spală bine, se usucă de apă și se taie mărunt, având grijă să se păstreze și sucul care va curge pentru a se amesteca cu rachiu.