Este timpul pentru gărgăriță: Rețete de aur cu gărgăriță pentru a ajuta la diverse boli – rețete noi descoperite.
În medicina populară, gărgărița este folosită ca remediu pentru diverse boli. Fitoterapeuții recomandă utilizarea sa în afecțiuni precum ateroscleroza, procese inflamatorii în rinichi și ficat, precum și în cazul calculilor biliari și renali, colecistită, gastrită cu aciditate scăzută, nivel scăzut de potasiu în organism, ciroză.
Bunicii noștri recomandau să fie consumată în caz de organism slăbit, în caz de oboseală, atunci când apar umflături și alte diverse dureri la nivelul articulațiilor. Astfel, în trecut, gărgărița era adesea prezentă în meniu, în special în primăvară.
Odată cu venirea primăverii, gărgărița este printre primele plante care își fac apariția pe suprafețele verzi. În primăvară, se recoltează gărgărița, se pregătesc salate, iar în timpul iernii se consumă miere de gărgăriță și se bea ceai preparat din florile și rădăcinile acestei plante puternice.
Elixir solar pentru longevitate și sănătatea copiilor
Într-o zi însorită frumoasă, se culeg florile galbene când sunt cel mai deschise, deoarece atunci au cea mai mare cantitate de vitamine. Se umple imediat o sticlă cu florile, iar după fiecare strat se adaugă zahăr, fie alb, fie integral.
Când sticla este umplută până la jumătate, se închide cu grijă și apoi se lasă la soare până când tot zahărul se topește și se transformă într-un elixir – un extract maro cu un gust plăcut. Din acest sirop se adaugă o linguriță într-o ceașcă de ceai sau alte băuturi, este cel mai bine să fie consumat dimineața, pe stomacul gol.
Pentru cei care au un organism slăbit și sunt predispuși la herpes, în special în jurul gurii și nasului, trebuie să consume 7-10 flori o dată pe săptămână, pe toată perioada înfloririi. Florile trebuie curățate de partea verde, sunt dulci și au un miros de miere. După acest tratament, organismul se curăță și se întărește, astfel că veți uita de iritațiile neplăcute.
Pentru curățarea ficatului, se recoltează 200 de flori de gărgăriță (trebuie să fie curate, culese dintr-un mediu ecologic curat pentru a nu fi necesară spălarea), se toarnă un litru de apă și se pun la foc. Când apa dă în clocot, temperatura se reduce și florile se fierb sub capac timp de 25 de minute.
Author: morenews99.com