Uncategorized

CHIFTELE ȘI MICI DE POST

  1. Puneți apă într-un vas și lăsați-o să fiarbă. După ce a fiert, adăugați fulgii de grâu sau de orz și fierbeți-i timp de 2-3 minute. Dacă rămâne apă, scurgeți-o, dar este mai bine să lăsați fulgii să absoarbă bine apa în timp ce pregătiți celelalte ingrediente.
  2. Curățați ceapa și tăiați-o foarte fin sau răzuiți-o. Încingeți o lingură de ulei într-o tigaie mare și căliți ceapa tăiată.
  3. Adăugați ceapa călită în fulgii de grâu sau de orz fierte și scurse (și tocate). Adăugați pătrunjelul tocat fin și câțiva căței de usturoi mărunțiți sau rasați.
  4. Adăugați toate condimentele (cu excepția celor menționate, puteți adăuga și alte ierburi aromatice după gust). Apoi, amestecați bine ingredientele, mai întâi cu o lingură, apoi cu mâinile. Amestecul trebuie să fie bine amestecat cu mâinile pentru a deveni compact și pentru a uni ingredientele.
  5. Este bine să faceți acest lucru când fulgii de grâu sunt încă calzi, deoarece se amestecă mai bine. Dacă fierbeți grâul întreg sau alte cereale, este mai bine să le măcinați cu un mixer sau un blender. Dacă doriți, puteți adăuga și susan măcinat.
  6. În timpul amestecării, adăugați o lingură de ulei de măsline în amestec pentru o legare mai bună. Dacă amestecul este prea umed, adăugați puțină făină, până când obțineți consistența dorită.

 


 

  1. Cu mâinile unse cu ulei, formați chiftele sau mici, mai mici sau mai mari, după preferința dumneavoastră. Aceste chiftele se prăjesc într-o cantitate mică de ulei încălzit la temperatură medie. Este important să nu fie un foc prea puternic și să întoarceți chiftelele doar când sunt bine prăjite pe o parte.
  2. Dacă le întoarceți prea devreme, chiftelele ar putea să se dezintegreze. După ce sunt prăjite, așezați-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. De asemenea, le puteți așeza într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei, să le ungeți cu puțin ulei deasupra și să le coaceți la 200 de grade Celsius până când devin ușor rumenite.