Uncategorized

PLĂCINTĂ – MINUNE NEVĂZUTĂ – Cea mai moale, cea mai delicioasă, cea mai simplă plăcintă pufăită până acum…

  1. Într-un vas mai adânc, amestecați 1 cană de lapte, 1/2 cană de ulei și 1 cană de apă călduță. Adăugați două albușuri, 2 linguri de iaurt și dizolvați 1/2 cub de drojdie proaspătă. Apoi adăugați 3 linguri de zahăr și o linguriță de sare, și amestecați bine până se dizolvă toate.
  2. În lichide, adăugați treptat făina. Când obțineți un aluat compact, adăugați untul moale, apoi frământați cu mâna până obțineți un aluat moale și elastic care se desprinde de pereții vasului.
  3. Acoperiți-l și lăsați-l să fermenteze și să își dubleze volumul, aproximativ 1 oră.
  4. Aluatul crescut îl răsturnați pe suprafața presărată cu făină și îl întindeți cu mâinile într-o sfoară lungă, apoi aplanați-l și întindeți-l și mai mult cu un sucitor într-o foaie lungă și subțire, dreptunghiulară (lungimea aproximativ 15-17 cm, grosimea 1 mm).
  5. De la un capăt faceți tăieturi subțiri cu o lățime de aproximativ 1-1.5 cm, iar de la celălalt capăt așezați umplutura.
  6. Începeți să rulați aluatul din partea cu umplutura. Închideți bine și suprapuneți cu partea tăiată.
  7. Rulada o transferați în tava tapetată cu hârtie de copt sub formă de spirală-pufoasă. Lăsați spațiu între ele, deoarece plăcinta își va dubla volumul cel puțin de trei ori.
  8. Acoperiți plăcinta și lăsați-o la căldură să fermenteze și să crească, aproximativ jumătate de oră. În cele două gălbenușuri adăugați o linguriță de lapte, amestecați și ungeți plăcinta crescută.

 


 

  1. Puneți-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și coaceți-o 35-40 de minute. Lăsați plăcinta coaptă să se răcească pe un grătar.