Uncategorized

CHIFTELE VEGETARIENE: Nu credeam că dacă le-am înmuia în maioneză ar fi mai frumoase decât cele cu lapte…

Într-un bol mai adânc, puneți făina, drojdia proaspăt dizolvată, zahărul, maioneza vegană, uleiul, sarea și adăugați treptat apa, frământând un aluat compact, de consistentă medie. Frământați bine pe o suprafață de lucru presărată cu făină.

Ungeți puțin cu ulei (suprafața de lucru) și împărțiți în 12 bile. Lăsați-le să se odihnească jumătate de oră pe o suprafață unsă și acoperite cu un șervet pentru a fermenta și a-și mări puțin volumul.

Luați șase bile și întindeți-le cu mâinile sau cu un făcăleț, apoi patru dintre ele le înmuiați cu maioneză vegană și le așezați una peste alta. Ultima nu o înmuiați.

Presărați puțin cu mâna kiftelișoarele pentru a se întinde cât mai mult și lăsați-le separat pe o suprafață unsă în timp ce pregătiți celelalte șase bile de aluat.

Apucând prima foaie, ungeți-o ușor pe ambele părți și întindeți-o într-o foaie subțire. Presărați semințe de susan și de in (sau după preferință) pe toată suprafața și treceti cu făcălețul pentru a le îngropa ușor în aluat.

Ridicați foaia cu făcălețul, ungeți suprafața de lucru cu ulei și întoarceți foaia astfel încât semințele să fie în partea de jos. Apoi întindeți foaia cât mai subțire posibil.

Ungeți-o peste tot cu un strat subțire de maioneză vegană și tăiați-o în 24 de triunghiuri. Această foaie este mare, deci puteți tăia triunghiuri mai mari sau mai mici, în funcție de cât de mari doriți să fie kiflele.

Kiflele pot fi rotunjite goale sau umplute cu brânză vegană sau presărate cu ardei roșu. Așezați kiflele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Ungeți-le deasupra cu maioneză vegană și lăsați-le să crească o oră la temperatura camerei sau până când își măresc volumul frumos.

Apoi preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și puneți kiflele la copt, iar după 10 minute scădeți la 180 și coaceți-le încă 15 minute.

 


 

După ce kiflele au răcit, le puteți congela și le puteți scoate când doriți să le dezghețați. Kiflele sunt foarte gustoase, ca și cum ar conține ouă și lapte în ele.