Uncategorized

5 DULCIURI VEGETARIENE FĂRĂ PICĂTURĂ DE ULEI….

Amestecați apa și zahărul, adăugați 5 linguri de griș, 15 linguri de făină, 1 praf de copt, 8 linguri de nuci măcinate, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, coaja rasă de la o lămâie sau portocală, scorțișoara, vanilie și 4 linguri pline de gem.

Amestecați bine compoziția până când ingredientele sunt uniform distribuite. Compoziția pentru prăjitură, care are o consistență semilichidă, turnați-o într-o tavă de 26 cm, tapetată cu hârtie. Puneți-o la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 40 de minute. Când este încă caldă, ungeți-o cu gem și presărați-o cu nuci măcinate.

Prăjitură post fără picătură de ulei, potrivită pentru postul pe apă, suculentă, gustoasă, moale și parfumată: Această prăjitură, deși nu conține ulei, este foarte gustoasă și suculentă, moale și parfumată. O veți face și când nu postiți.

Ingrediente necesare: 3 banane, 2 mere, 4-5 linguri stafide uscate, 1 portocală, 10 linguri fulgi de ovăz măcinați, 10 linguri făină albă, 1 plic praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, puțină scorțișoară, 1 linguriță oțet, 3 linguri cacao, 350 ml apă, 5 linguri zahăr, 2-3 linguri griș și zahăr pudră pentru presărat.

Mod de preparare: Într-un bol mai mare, puneți bananele, merele, stafidele uscate, nuci și fulgi de ovăz măcinați, înmuiate în prealabil în rom. Nu trebuie să tăiați nimic, puneți fructele întregi. Apoi, adăugați merele în compoziție și amestecați din nou. Adăugați făina amestecată cu praful de copt și cacao.

Amestecați cu o lingură sau cu mâinile, iar dacă este necesar, adăugați puțină făină. Ungeți o tavă de copt pătrată (cu dimensiunea de 30 cm lungime, 11 cm lățime, adâncime aproximativ 8 cm) cu margarină și presărați cu pesmet. Turnați compoziția uniform în tavă și neteziți-o. Puneți la copt într-un cuptor preîncălzit la 160 de grade Celsius timp de aproximativ 1,5 ore pe raftul de jos al cuptorului.

Când prăjitura este scoasă din cuptor, ungeți-o cu gem și coaceți încă 5-10 minute. După ce s-a răcit, tăiați prăjitura în bucăți, presărați cu nuci măcinate și serviți cu cafea sau cacao caldă.

Plăcintă de mănăstire – post, pe apă!

Ingrediente pentru aluat: 100 g zahăr, 6 linguri gem de caise, 1 ceașcă nuci tocate, 1 ceașcă stafide, 1 ceașcă struguri uscați (sau întregi), ½ litru apă călduță, 1 portocală – zeamă și coajă rasă, 500 g făină, ½ plic praf de copt, coajă de lămâie, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, ½ linguriță scorțișoară. Ingrediente pentru decor: 3 linguri gem de caise, 3 linguri nuci măcinate.

Mod de preparare: Într-un bol mai mare, puneți: făina, praful de copt, zahărul, nucile, caisele, strugurii uscați, coaja rasă de lămâie și portocală, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și gemul de caise, pe care l-ați amestecat în prealabil cu câteva linguri de apă călduță.

Amestecați bine totul, adăugați sucul de portocale și restul apei, apoi transferați compoziția într-o tavă de copt acoperită cu hârtie și nivelată cu o lingură. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute.

 


 

Scoateți prăjitura din cuptor, ungeți-o cu gem și coaceți încă 5-10 minute. Lăsați prăjitura să se răcească și tăiați-o în bucăți, presărați cu nuci măcinate și serviți. Am fost încântată de prăjitura atunci când am gustat-o.