Uncategorized

MINI TULUMBI FĂRĂ OUĂ……

Amestecați untul și apa și puneți-le pe foc să fiarbă într-o tigaie mai mare. Apoi reduceți focul și adăugați zahărul, apoi începeți să adăugați făina treptat, amestecând continuu, iar la sfârșit adăugați amidonul și zahărul vanilat.

Cu amestecarea, fierbeți aluatul până se îngroașă și ingredientele se combină. Veți obține o minge fină, un aluat ferm.

Lăsați-l deoparte să se răcească, apoi când este cald, începeți să-l frământați. Framântați aluatul puțin până devine ferm (ar trebui să fie bine framântat).

Într-un vas larg, puneți 1 litru de ulei și încălziți-l până este cald. Umpleți seringa pentru tulumbe cu aluat, puneți un cap cu “găuri” largi și stoarceți direct în uleiul încălzit,

Sau puteți să le tăiați mai întâi într-un vas mai larg (aluatul este compact și nu-și pierde forma din găuri), apoi să le scufundați în uleiul încălzit. În acest fel aproape toate se vor prăji în același timp și uniform.

Tăiați tulumbele cu foarfeca. Dacă doriți o aspect mai definit, atunci folosiți un cap cu “găuri” mai strânse. Când tulumbele prăjite devin galben-aurii, scoateți-le în siropul pregătit și răcit.

Amestecați-le bine pentru a se îmbiba uniform în sirop, și după un minut scoateți-le cu o lingură cu găuri.


Este mai bine să prăjiți tulumbele în două tăvi, alternând, astfel procesul va merge mult mai repede, veți prăji o cantitate mai mare odată, și tulumbele vor ieși toate la fel.