Uncategorized

Încercați această RAVANIJA și veți uita de baclavale și de tulumbale:

Într-un bol adânc, zdrobiți patru ouă, adăugați zahărul (250 g) și bateți până când se obține o spumă cu ajutorul unui mixer, timp de 5-8 minute, până când zahărul se topește și compoziția devine ușoară.

Adăugați la ouăle bătute (spumă) 250 g de iaurt grecesc sau smântână, 50 ml ulei, și în cele din urmă, 100 ml de unt nesărat topit și răcit (într-o stare lichidă, dar nu fierbinte). Bateți cu mixerul până când toate ingredientele sunt omogenizate.

La final, adăugați un pliculeț de praf de copt și 400 g făină. Amestecați cu mixerul la viteză mică până când făina este absorbită de lichid și obțineți un amestec dens, omogen și fără cocoloașe.

Un tăviță mai mare sau o formă cu diametrul de 28 cm sau 30 cm unse bine cu unt pe fund și pe pereți, apoi turnați în ea aluatul pregătit. Nivelati și dați bătaie la tavă, apoi puneți-o la copt într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 35-40 de minute.

 


 

Pregătiți siropul: Într-o cratiță, adăugați 700 g de zahăr și turnați 500 ml de apă. Puneți pe foc și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, iar înainte de final adăugați puțin suc de lămâie după gust. Lăsați să se răcească până devine cald.