Uncategorized

Dacă știți cum se numește acest desert din Z ingrediente, atunci sunteți “copilul mamei bătrâne”:

Într-un castron adânc, spargeți ouăle și amestecați-le cu un tel sau o sârmă, în niciun caz cu mixerul. Apoi adăugați zahărul și vanilia și continuați să amestecați până când zahărul se topește complet.

În cele din urmă, adăugați laptele și amestecați bine cu ouăle până obțineți o compoziție uniformă. Pentru a face desertul și mai fin, treceti amestecul printr-o strecurătoare pentru a elimina eventualele cheaguri de albuș.

Turnați amestecul în vasele potrivite pentru desert și apoi așezați-le într-o tavă mai mare pe care trebuie să o umpleți pe jumătate cu apă caldă. Apoi, puneți tava cu vasele în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și reduceți temperatura la 180 de grade.

Coaceți aproximativ jumătate de oră, apoi lăsați să se răcească la temperatura camerei și apoi răciți în frigider. Pentru a evita formarea unei cruste, ci doar pentru a rămâne suprafața unsă, acoperiți-vă cu folie. Dacă pregătiți într-o tavă numărul 26, care trebuie să fie puțin mai adâncă:

Spargeți ouăle direct în tavă (nu ungeți cu ulei sau făină), adăugați zahărul și vanilia și amestecați cu un tel sau o sârmă. Apoi, adăugați laptele și îl uniformizați, apoi puneți-l la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și reduceți la 180, apoi coaceți timp de jumătate până la o oră, în funcție de cuptor. Pentru a evita arderea de sus, puteți adapta coacerea astfel:

 


 

Preîncălziți cuptorul la 100 de grade și puneți “mlečnik-ul” la copt la această temperatură până când amestecul se încălzește, apoi reduceți la 50 de grade și continuați coacerea. Cel mai important lucru este ca “mlečnik-ul” să nu clocotească!