Uncategorized

Dacă știți cum se numește acest desert din Z ingrediente, atunci sunteți “copilul mamei bătrâne”:

Acesta este un desert macedonean tradițional care, de fapt, este turcesc, dar a devenit parte din gospodăria noastră și îl cunoaștem de veacuri. Mai demult, bunicile noastre îl pregăteau foarte des și era unul dintre deserturile de bază pe care copiii le adorau, de obicei fiind pregătit pentru sărbători.

 


 

Pentru acest desert nu aveți nevoie de mixer, de fapt, nu se recomandă folosirea mixerului, deoarece va altera structura necesară a amestecului. Este pregătit doar din trei ingrediente: ouă, zahăr și lapte, iar cine dorește poate adăuga și vanilie pentru aromă.

 

 

De obicei, pentru un litru de lapte, se folosesc 8 sau 10 ouă în funcție de mărimea lor, iar zahărul se măsoară cu lingurița și se pun atâtea lingurițe de zahăr câte ouă folosiți.

Mai demult, desertul se prepara direct în tava în care urma să fie copt, astfel că nu era nevoie de alte vase, în afară de acea tavă și furculița sau sârma folosită pentru amestecatul ouălor și al laptelui.

Astăzi vă vom prezenta rețeta pentru “mlečnik”, cum este numit în multe părți ale Macedoniei, iar în unele locuri este cunoscut și sub numele de “Kajmakčin” sau “Kajmačina”. Iată ce aveți nevoie pentru a pregăti acest desert tradițional macedonean: 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 1 litru de lapte și 3 plicuri de zahăr vanilat (opțional).

PROCEDURĂ:

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com