Uncategorized

Când veți gusta acest tort, veți uita de baklava și tulumbas!

Facem primul aluat – spargem cele 5 ouă într-un bol adânc și adăugăm cele 5 linguri de zahăr. Batem cu mixerul timp de 8-10 minute sau până când zahărul se topește și obținem o compoziție densă și cremoasă.

Adăugăm făina cernută, praful de copt, grișul, vanilia și nucile măcinate treptat, amestecând ușor. Aluatul ar trebui să rămână spumos și aerat. La final, adăugăm ciocolata rasă, amestecăm și turnăm într-o tavă unsă cu dimensiuni medii.

Punem la copt timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius. Între timp, pregătim al doilea strat. Al doilea strat se pregătește aproape identic cu primul, doar că în acest aluat nu se pun nuci și ciocolată.

După 10 minute, scoatem tortul din cuptor și turnăm uniform aluatul pentru stratul galben deasupra. Reducem temperatura la 175 de grade Celsius și coacem încă 25-30 de minute. În timp ce se coace, pregătim siropul.


Scoatem tortul din cuptor și îl lăsăm la o parte. Turnăm siropul cald peste tortul cald! Lăsăm să se răcească și servim.