Uncategorized

Salata de cartofi este întotdeauna delicioasă, dar nimeni nu a rămas indiferent când o prepar așa.

Rețetă și videoclip de la “Sherpica Rețete” – Salată de cartofi. Vă voi dezvălui un secret pentru înlocuirea maionezei în salate. Rețeta pentru delicioasa salată de cartofi nu conține nici maioneză, nici smântână, dar totuși este cremoasă și suculentă. O pregătesc așa de ani de zile.

Ingrediente necesare: 500 g piept de pui (sau aproximativ 1 bucată), 1 kg de cartofi, 200 g de morcovi. Pentru înlocuirea maionezei: 2 ouă fierte, 100 ml de ulei, 1 linguriță de muștar, poate mai mult, 1 linguriță de suc de lămâie (sau oțet), puțină sare după gust

Și încă: 3 castraveți murați de mărime medie, 1 ceapă, 2 linguri de oțet, 1 linguriță de sare sau după gust, puțin piper negru, 1 linguriță de boia de ardei iute (poate fi și dulce)

Mod de preparare: Într-o oală, fierbeți cartofii, morcovii și carnea de pui. Pe de altă parte, fierbeți două ouă. Răciți ouăle fierte, apoi mixați-le cu o linguriță de muștar folosind un blender de mână. În amestecul cremos, adăugați treptat 100 ml de ulei.

Condimentați și aromatizați cu suc de lămâie sau acid malic. În acest mod, în 5 minute veți obține o maioneză foarte gustoasă (200 g). Tăiați morcovii și cartofii în fâșii subțiri. Uleiți puțin cuțitul și veți tăia mult mai ușor cartofii fără să se lipească.

Tăiați carnea foarte mărunt, iar ceapa și castraveții murați tăiați-i în fâșii sau cubulețe mici. Condimentați cu boia de ardei iute uscată, piper negru și sare după gust. Amestecați toate ingredientele într-un vas mai mare și adăugați două linguri de oțet. Amestecați bine pentru a uniformiza ingredientele.

 


 

Salata este foarte gustoasă, dar dacă doriți să fie și mai cremoasă, adăugați încă o lingură de smântână acră sau maioneză după gust.