Uncategorized

PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ…

Într-un castron mai adânc, amestecați laptele călduț cu apa, adăugați drojdia, zahărul, uleiul și oul la temperatura camerei. Omogenizați, apoi adăugați sarea și începeți să adăugați făina treptat. Amestecați cu o lingură.

Când aluatul devine dens, frământați-l cu mâinile. Ar trebui să fie moale, dar să se desprindă de marginile vasului. Acoperiți-l cu folie de plastic și lăsați-l într-un loc cald să fermenteze timp de 40 de minute.

Pentru umplutură: amestecați ingredientele. Pentru uns: topiți untul și amestecați-l cu uleiul.

Frumosul aluat frământat îl mai presărăm puțin pe suprafața împărțită cu făină, apoi îl împărțim în 10 părți. Fiecare o formăm într-o bilă. Le acoperim cu un prosop și le lăsăm să se odihnească 10 minute.

Luăm o bilă și o întindem într-o foaie mare și subțire. La nevoie, presărăm puțină făină să nu se lipească. Foaiile le ungem cu grăsimea topită și apoi începem împăturirea ca la aluatul de foietaj.

Fiecare nouă suprafață, în timpul împăturirii, o ungem cu grăsime. Pachetele împăturite le așezăm sub un prosop ca să nu se usuce în timp ce întindem celelalte foi.

Apoi luăm primul pachet și îl întindem ușor cu o rolă.

Pe lungime, așezăm umplutura.

În mod atent, rulează într-un rulou și așează-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Rulourile le tăiem în bucăți mai mici, ca niște pârjoale. Deasupra, ungem cu ou bătut și presărăm semințe, după preferință.


 

 

Coacem într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade până se rumenesc frumos.