Uncategorized

PLĂCINTĂ CU BRANZĂ…..

Într-un bol adânc, spargeți ouăle și bateți-le spumă cu un tel de bucătărie (sau cu un mixer, dacă vă este mai ușor), apoi adăugați șapte linguri pline de făină de porumb. Amestecați pentru a combina făina și ouăle. Veți obține o bilă densă de aluat care trebuie diluată cu 250 ml de ulei. Amestecați din nou cu telul până când uleiul se încorporează în amestec. Apoi, adăugați făina albă. Adăugați 9 linguri pline amestecate cu un plic de praf de copt (10 g).

Amestecați ușor și adăugați imediat 300 ml de iaurt lichid gros (în loc de iaurt, puteți folosi lapte acru). Amestecați din nou cu telul până când făina se absoarbe în amestec și se obține un aluat omogen, gras și fără cocoloașe. În funcție de grosimea pe care o obțineți, veți evalua dacă trebuie să adăugați puțin iaurt în plus (acest lucru depinde în mare măsură de densitatea iaurtului, astfel încât, dacă este prea lichid, veți avea nevoie de mai puțin, iar dacă este mai gros, veți avea nevoie de mai mult iaurt).

Aluatul obținut trebuie să fie moale, dens și compact, asemănător cu cel pentru gogoși, să cadă de pe lingură, nu să curgă. La final, adăugați o linguriță și jumătate de sare sau după gust, în funcție de cât de sărată este brânza pe care o veți folosi.

De data aceasta, amestecați cu o spatulă de bucătărie pentru a dizolva sarea, dar și pentru a acoperi partea de jos și lateralele vasului, în cazul în care au rămas unele porțiuni uscate de făină. Apoi, adăugați 300-400 g de brânză moale, brânză de vaci sau ce aveți, și amestecați pentru a uniformiza.


 

 

Porniți cuptorul să se încălzească la 200 de grade Celsius. Turnați amestecul obținut într-o tavă de dimensiuni medii, unse în prealabil pe fund și pe laterale. Nivelați și presărați susan (sau semințe, după preferințe), apoi puneți la copt în cuptorul preîncălzit, aproximativ jumătate de oră sau până când se rumenește.